Optimale Zorg

Mercuur Medical Clinic (MMC) is een efficiënte, volledige geautomatiseerde, prettige, maar vooral toegankelijke polikliniek.

U kunt bij MMC rekenen op optimale zorg

Voor ons bent u meer dan alleen een zieke of nummer, u bent voor ons een geheel mens! Onze zorg sluit daarom ook aan op onze zienswijze.

Een gezond mens is niet alleen lichamelijk maar ook psychisch in goede staat. Dit is de veerkracht om goed te kunnen functioneren en ook mee te kunnen doen in de samenleving. Dat is wat wij samen met u willen bereiken.

Wij willen u begrijpen en u helpen te begrijpen wat er aan de hand is en ook luisteren naar wat voor u het belangrijkste is. Samen met u beslissen we wat voor u het beste is.

Aanmelden

Bij binnenkomst in Mercuur Medical Clinic (MMC) heet de doktersassistent u van harte welkom en staat u ook meteen te woord.
​De doktersassistent staat u ook als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Deze maakt afspraken voor onder andere het spreekuur, en kent ook het antwoord op veel praktische vragen zoals verwijzingen en recepten.

Ook via Email, Social Media, SMS en WhatsApp onderhouden wij nauw contact met patiënten.

Bij MMC maken wij gebruik van de nieuwste technieken en elke patiënt staat daarom ook digitaal geregistreerd. De arts houdt van elke patiënt een elektronisch patiëntendossier (EPD) op na, omdat het van eminent belang is om deze informatie zo nauwkeurig mogelijk bij te houden. Hierdoor is het makkelijk en ook efficiënt opzoeken wanneer nodig.

Nieuwe patiënten zullen daarom altijd eerst een registratieformulier moeten invullen. Voor het gemak is dit formulier in het Nederlands, Engels, Spaans en Portugees verwerkt.

Uw Gezondheid, Onze Zorg

Werkwijze

MMC heeft voor het gemak, een vlot verloop en privacy van onze patiënten, 3 spreekkamers.
Doordat er 3 spreekkamers zijn hoeft een patiënt na het consult bij de dokter zich niet gehaast te voelen en kan op zijn/haar gemak de spreekkamer verlaten. De arts verlaat de werkkamer en begeeft zich vervolgens naar de volgende patiënt. Bij MMC komt de dokter naar u toe en niet omgekeerd!

Alvorens u de dokter spreekt, meet en registreert de dokersassistent eerst uw vitale functies (bloeddruk, pols en temperatuur). Ook uw gewicht en lengte worden genoteerd. Indien nodig wordt uw bloedsuiker gemeten. Deze metingen worden ook meteen verwerkt in uw patiëntendossier. Bij MMC wordt er gewerkt volgens protocollen en richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid/PAHO/ Vereniging van Medici van Suriname.

Alle statistieken/data worden bij MMC bijgehouden. Daarom is het belangrijk dat alles van de patiënt nauwkeurig wordt genoteerd in een elektronisch patiëntendossier. Dit is van belang voor statistische en epidemiologische gegevens ten behoeve van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg/ Ministerie van Volksgezondheid.