Dokter Lucy Mercuur heeft inmiddels al 23 jaar werkervaring als huis- en bedrijfsarts. Deze moeder van 2 kinderen is energiek, zelfverzekerd en echte doorzetter en durft heel veel. Vandaar dat ze ook de durf genomen heeft om Mercuur Medical Clinic op te zetten, om zo haar werk te maken tot een hobby en passie.

Dokter Mercuur is op haar 27ste afgestudeerd van onze eigen Anton de Kom Universiteit. Na haar afstuderen trad ze meteen in dienst van het Ministerie van Defensie, waar ze als laatst gefungeerd heeft als medisch coördinator. Deze is sinds 1 augustus 1996 tot 15 juli 2018 haar enige werkgever geweest. Dit bewijst haar toewijding en natuurlijk ook haar professionaliteit.
Het om eigen polikliniek op te zetten had dokter Mercuur al een hele tijd. Maar in 2013 besloot ze echt de stappen te ondernemen om haar droom waar te maken.

Dokter Mercuur gaat ervan uit dat een betrekking als arts in staatsdienst voor haar een leerschool was die ze moest doorlopen om zichzelf te ontplooien en te ontwikkelen. Het was tijd om uit die schoolbank te stappen, want ze had inmiddels genoeg kennis en ervaring opgedaan om met een gerust hart haar eigen onderneming op te zetten.

In 2018 nam ze op eigen verzoek eervol ontslag en gaf zo haar vaste betrekking in Staatsdienst op om haar volgende uitdaging aan te gaan.

MMC is haar zelfbedacht concept en idee, het enige dat ze niet gedaan heeft is de stenen optrekken en zand sjouwen.

Haar werk ziet ze niet alleen als een inkomstenbron, maar het is haar hobby en passie geworden. Ze is van mening dat als je werk, je hobby en je passie is, je het automatisch met volle toewijding, liefde en geduld doet.

De arts-patiënt relatie is voor dokter Mercuur zeer belangrijk, want het is een zeer hechte en vertrouwensband.
Dokter Mercuur is voor iedereen arts en daarom is ook een ieder van harte welkom bij MMC.

Don’t wait for an opportunity, but create it yourself